Kā panākt, lai gurķu lapas nekļūtu dzeltenas

Gurķu dzeltējošās lapas bieži satrauc dārzniekus. Šeit būs daži padomi, kā no tā izvairīties.

1.Kad gurķu stādi atrodas 3-4 lapu attīstības fāzē gurķi jāapstrādā ar šādu sastāvu: ūdens spainī pievieno 30 pilienus joda, 20 g veļas ziepju un 1 litru piena. Izsmidzināšanu ar šādu sastāvu var veikt ik pēc 10 dienām.

2. Vakarā iemērciet maizes klaipu ūdens spainī, no rīta šo maizi sasmalciniet, pievienojiet nelielu daudzumu joda (mazo pudelīti), atšķaidiet 1 litru šķīduma uz vienu ūdens spaini un aplaistiet ar to gurķus. Atlikušo šķīdumu var uzglabāt vēsā vietā. Apstrādājiet dobes ar šo šķīdumu ik pēc 2 nedēļām, un līdz rudenim gurķi un gurķu laksti paliks zaļi.

LASI VĒL: Kā pareizi griezt zemeņu “ūsiņas”, lai spaiņiem vāktu zemeņu ražu. Iesaku to pierakstīt!

3. Spainī ar ūdeni izšķīdina 2 l sūkalu un 150 g cukura. Apsmidziniet un aplaistiet gurķus ar šo šķīdumu. Pēc šādas apstrādes uz gurķu un paprikas stādiem atkal veidojas jauni aizmetņi, un tie nes augļus.

4. Ielejiet 700 gramu bundžu sīpolu sēnalas 10 litru ūdens spainī un uzvāriet, pēc tam noņemiet no uguns, uzlieciet vāku un atstājiet uz 12-14 stundām. Izkāš un nospiež mizas. Atšķaida ar ūdeni: 1 litram mizu pievieno 4 litrus ūdens. Dāsni izsmidziniet šo šķīdumu uz gurķu stādiem.

5. Laistiet gurķus ar sūkalu šķīdumu: 1 litrs sūkalu uz 5 litriem ūdens.

6. Veiciet pareizu laistīšanu: gurķiem var būt nepietiekams ūdens daudzums vai ūdens ir pārāk auksts laistīšanai.

Spread the love

Pievienot komentāru