Kā pareizi griezt zemeņu “ūsiņas”, lai spaiņiem vāktu zemeņu ražu. Iesaku to pierakstīt!

Ūsu apgriešana zemenēm ir viena no visvairāk apspriestajām tēmām dārznieku forumos. Dārznieki pastāvīgi savā starpā strīdas, vai tiešām ir vērts griezt zemeņu “ūsas” un kā to pareizi izdarīt.

Šodienas raksts ir paredzēts, lai kliedētu visus mītus par šo jautājumu, tāpēc sāksim. Vispirms noskaidrosim, kad uz zemeņu krūmiem parādās ūsiņas un kā tās ietekmē ogu ražas. Pirmās ūsiņas uz zemeņu krūmiem sāk parādīties tūlīt pēc zemeņu ziedēšanas un pēc ogu parādīšanās uz krūmiem.

LASI VĒL: Kā panākt, lai gurķu lapas nekļūtu dzeltenas

Lai zemeņu krūmos izaugtu “ūsiņas”, zemenēm ir nepieciešams daudz spēka un jāpatērē daudz barības vielu, un šis process nevar neietekmēt krūmu ražību kopumā, tāpēc “ūsiņu” izgriešana ir vitāli nepieciešama.

Nākamā lieta, kas ir jāzina, kuras ūsas var apgriezt un kā to pareizi izdarīt. Uz katra krūma parādās daudz ūsiņu. Ja jums nav vajadzīgi jaunie zemeņu stādi, tas ir, ja, jūs neplānojat tās audzēt vairāk, jūs varat bez izņēmuma nogriezt visas ūsas.

Tomēr, ja jums patīk jūsu zemeņu šķirne un jūs vēlaties to audzēt vēl vairāk, tad jānogriež tikai apakšējās ūsas, tās ir, tās, kas aug tuvāk augsnei un saknēm.

Augšējās ūsas labāk negriezt, jo tās ir visspēcīgākās un vislabāk piemērotas jaunu stādu iegūšanai. Stādīšanai jūs varat atstāt ūsas tikai uz tiem krūmiem, uz kuriem ir daudz ogu. Ja jūs atstājat ūsas uz krūma, kur ir maz ogu vai vispār nav, tad pēc dažiem gadiem no šādiem stādiem vispār nebūs nekāda labuma. Jums būs kails krūms bez ogām, lai iegūtu veselīgus un spēcīgus stādus, tie jāievieto ūdens glāzē turpat uz zemeņu vagas, nenogriežot ūsas no krūma.

LASI VĒL: Vienkāršs veids, kā viegli notīrīt tvaika nosūcēju

Atstājiet stādus ūdenī vairākas nedēļas, un, kad tiem būs izveidojusies spēcīga sakņu sistēma, jūs varat tos nogriezt no krūma. Šādi audzēti stādi ir pilnībā gatavi stādīšanai zemē. Ja jūs neplānojat pavairot zemeņu krūmus, jo jums to ir daudz, tad nogrieziet visas ūsas. Jums tās jāgriež pēc iespējas tuvāk saknei.

Pateicoties tam, zemenes novirzīs visus spēkus uz ogām, un tās izaugs lielas, un krūmi jūs priecēs ar bagātīgu ražu visu sezonu. Es ceru, ka mans padoms jums bija noderīgs un palīdzēs jums izaudzēt spēcīgus un veselīgus zemeņu krūmus, kas dos jums bagātīgu ražu.

Spread the love

Pievienot komentāru