Draudzene atklāja 7 viltībiņas, kā pagatavot pasaulē gardākās un sulīgākās kotletes. Tagad tu vienmēr gatavosi tikai šādi!

Agrāk man nekādi nepadevās izcept pietiekami gardas un sulīgas kotletes.  Šķiet  – kas gan tur grūts? Bet man kotletes sanāca cietas vai cepšanas laikā izjuka.

Manas neveiksmes beidzās, kad ciemos ieradās draudzene un parādīja, kā šo gaļas izstrādājumu pagatavot izcili. Viņa strādā ēdināšanas iestādē un labprāt padalījās septiņos sulīgo kotlešu gatavošanas noslēpumos. Tagad es taisu kotletes tikai šādi, un garšīgi izdodas vienmēr!

1.Noslēpums

Pati pirmā lieta, ko draudzene teica – vislabāk ir sajaukt dažādu malto gaļu (liellopa, cūkgaļu, vistas gaļu). Variants: liellopa gaļa un cūkgaļa vai malta cūkgaļa/vistas gaļa. Viens pret vienu. Šis ir pirmais triks. Šāda malta gaļa ir laba gan kotletēm, gan kāpostu tīteņiem, frikadelēm, tefteļiem.

LASI VĒL: Apkaisi ar sāli sava mājokļa slieksni. Tas pasargās tevi no problēmām un bēdām

2. Noslēpums

Es mēdzu maltai gaļai pievienot pienā izmērcētas maizes šķēles bez garozas. Taču draudzene pauda, ka tas neesot pareizi. Piens padarot kotletes cietas, nevis sulīgas. Tāpēc viņa vienmēr iemērcot maizes gabaliņus aukstā ūdenī. 250 gramu maizes uz 1 kilogramu maltās gaļas.

3. Noslēpums

Ar olas “atņem” kotletēm sulīgumu. Draudzene stāstīja, ka agrāk ēdināšanas uzņēmumos maltajai gaļai pievienoja olas, lai tai varētu pielikt vairāk maizes. Bez olām maltā gaļa ar lielu maizes  saturā izjuktu. Bet var pievienot tikai olu dzeltenumus, turklāt neaizmirsti sāli, pieber iecienītās garšvielas un papriku.

4. Noslēpums

Daudz sīpolu maltajā gaļā padarīs kotletes garšīgākas, aromātiskākas un sulīgākas. Sīpoli veicina arī to, lai gaļas masas tekstūra būtu ar labu saķeri un vijīga. Uz 1 kilogramu maltās gaļas pievienojam 200-300 gramu sīpolu. Vislabāk sīpolus ir samalt kopā ar gaļu gaļas mašīnā vai sasmalcināt blenderī.

5. Noslēpums

Pieredzējuši pavāri maizi maltajai gaļai nepievieno. Vislabāk ir pielikt dārzeņus: kartupeļus, burkānus, cukini vai kāpostus. Es bieži pievienoju cukini, sarīvējot to vai sasmalcinot kopā ar sīpoliem blenderī.

LASI VĒL: Vīrietis atgriezās no viņpasaules, lai glābtu dēlu. Neticams stāsts, kas mediķiem lika izbrīnā sastingt

6. Noslēpums

Veidojot kotletes, iekšpusē ievietojam ledus gabaliņu vai plūmi, apslakām ar augu eļļu –  tas vairos sulīgumu. Šo virtuves viltībiņu bieži izmanto pieredzējuši pavāri. Tas jo īpaši attiecas uz kotletēm, ko cep uz pannas vai grila.

7. Noslēpums

Izveidotās kotletes iemērcam olu baltumā. Es pievienoju dzeltenumu maltajai gaļai, bet baltumu samaisu ar dakšiņu, pievienojot nedaudz sāls. Tas ir nepieciešams, lai saglabātu sulīgumu. Vēl labāk ir rīkoties šādi: vispirms kotletes apvārtīt miltos, bet pēc tam olas baltumā.

Spread the love

Pievienot komentāru