“Es ienīstu savu darbu, bet nevaru to pamest.” Kā saglabāt pozitīvu attieksmi: aizstājiet “man ir” ar “es gribu” un citi padomi

Ne visiem patīk savs darbs, vai arī pēc kāda laika tas vairs neatbilst jūsu vēlmēm. Kā rīkoties šajā gadījumā, kā tikt galā ar problēmu, varbūt mainīt darbu kamēr atrodat savu īsto vietu, vai paciest esošo darbu un gaidīt uzlabojumus?

Cilvēks dažādu iemeslu dēļ pārstāj būt apmierināts ar savu darbu. Dažreiz cilvēki zaudē interesi par to, ko viņi jau ilgu laiku dara, bet daži šajā vietā strādā tikai tāpēc, ka vēl nav atraduši kaut ko piemērotu tieši sev. Bieži vien arī toksiska darba vide negatīvi ietekmē vēlmi tajā strādāt.

Ne visi cilvēki var mierīgi strādāt, ja kolektīvā ir nedraudzīgi kolēģi vai narcistisks priekšnieks, kurš nespēj pilnībā novērtēt sava darbinieka centienus. Tomēr pat šādā darbā cilvēku var noturēt ar labu atalgojumu un pilnu sociālās paketes nodrošinājumu. Ja neesat gatavs mainīt savu līdzšinējo darbu, tad šie padomi var palīdzēt saglabāt pozitīvu attieksmi pret to. Novērtējiet sava neapmierinātību par jūsu esošo darbu desmit baļļu skalā. Psihologi saka, ka klientu neapmierinātībai ar savu darbu 9 gadījumos no 10 nav nekāda sakara ar konkrētu darba jomu. Ļoti bieži patiesais iemesls slēpjas darbinieka ģimenes attiecībās.

LASI VĒL: 90% vecāku pieļauj briesmīgu kļūdu, sēdinot bērnu automašīnas sēdeklī

Pastāvīgi strīdi ar dzīvesbiedru negatīvi ietekmē cilvēka darba aktivitāti, tāpēc šajā gadījumā daudzi savu darbu uztver kā veidu, kā aizpildīt emocionālo tukšumu. Ja ģimenes dzīve un attiecības nav patiesais iemels, kas izraisa nepatiku pret darbu, tad rūpīgi padomājiet par to, ar ko neesat apmierināts darba vietā. Varbūt jums nepatīk daži projekti, ar kuriem jūs strādājat, vai arī jums ļoti grūti šķiet dažādie uzdevumi un pienākumi, kas jums uzticēti.

Mēģiniet nedēļu pierakstīt visu, kas jums nav pieņemams, un pēc tam kārtojiet visu kategorijās, pamatojoties uz to, kura darbība jums nepatīk visvairāk. Tādā veidā jūs ātri noskaidrosiet, kas tieši jums rada vislielāko nepatiku. Ja jūs domājat, ka jūsu darba slodze ir pārāk liela, runājiet ar savu vadītāju par to, vai to ir iespējams samazināt. Var runāt arī par algas palielināšanu vai virsstundu kompensāciju. Nosakiet robežas. Ja atrodaties komandā, kurā ir sarežģītas attiecības starp kolēģiem, mēģiniet bloķēt negatīvo.

Darbs ne vienmēr prasa pastāvīgu saziņu ar kolēģiem, tāpēc nosakiet laiku, kad tas patiešām ir nepieciešams. Ja jūsu komandā ir darbinieki, kuri ignorē jūsu norādījumus, palūdziet viņiem atkārtot to, ko jūs viņiem teicāt. Pārbaudiet, vai viņi jūs saprata pareizi vai nē. Pajautājiet saviem darbiniekiem, vai darba slodze ir viņiem atbilstoša, varbūt tā ir jāsadala uz visiem darbiniekiem vienmērīgi.

LASI VĒL: Dzimumzīmju nozīme, atkarībā no to atrašanās vietas

Jums nevajadzētu sūdzēties saviem kolēģiem par to, ka ir smagi jāstrādā vai par to, ka jums nepatīk priekšnieks. Neaprunājiet citus darbiniekus. Neveidojiet sev apkārt toksisku vidi, pretējā gadījumā jūs pārtrauksit pamanīt pozitīvo. Iedomājieties, ka esat pārbaudes laikā. Ja kādā brīdī darbs jums ir kļuvis pārāk grūts, padomājiet, kādas zināšanas vai prasmes jums jāiegūst, lai daudz vieglāk veiktu savus pienākumus.

Iedomājieties, ka jūs tikko esat ieguvis darbu un jums daudz jāmācās. Piemēram, apgūstiet jaunas komunikācijas prasmes, kas palīdzētu jums risināt sarunas, vai iemācieties strādāt programmā, kas atvieglo jūsu pienākumu izpildi. Aizstājiet “man ir” ar vārdu “es gribu”. Daži cilvēki strādā nemīlamos darbos, cenšoties izpildīt vecāku cerības, jo vecāki ir vēlējušies redzēt savu bērnu tādā vai citādā amatā.

Jau no bērnības mums māca, ka dzīvei vajadzētu ritēt pēc noteiktas shēmas: profesijas izvēle, mācīšanās augstskolā, darbs, bet dzīve ne vienmēr iekļaujas šajā stingrajā shēmā. Dažreiz dzīves prioritātes laika gaitā mainās. Ja jums nepatīk jūsu darbs, meklējiet iespējas mainīt darbības jomu. Dariet to, ko vēlaties, nevis to, ko jums uzspiež darīt.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">nātre</cite>

    Es iesaku priecāties par to, ka tas darbs vispār ir. Ja ir labāks, ej uz strādā, bet, ja nevienam citam neesi vajadzīgs, tad jūties laimīgs par to, kas ir, nevis vaimanā un pats sevi dzen depresijā.

Pievienot komentāru