90% vecāku pieļauj briesmīgu kļūdu, sēdinot bērnu automašīnas sēdeklī

 

Jūs, visticamāk, esat iepazinies ar bērnu sēdeklīšu stiprināšanas metodi automašīnā. Tā ir sistēma, kas ļauj bērna automašīnas sēdekli piestiprināt tieši pie automašīnas sēdekļa, neizmantojot drošības jostu.

LASI VĒL: Dzimumzīmju nozīme, atkarībā no to atrašanās vietas

Risks, par kuru daudzi nezina! Pēc Motherly teiktā, visbiežāk stiprinājumi tiek uzstādīti pie logiem, lai gan tas ir atkarīgs no automašīnas modeļa. Visi automašīnu sēdekļi, kas ražoti pēc 2002. gada, ir aprīkoti ar stiprinājumu sistēmu, kas ļauj uzstādīt bērnu sēdeklīti bez drošības jostas.

Visi atbildīgie vecāki zina, ka šī sistēma ir daudz uzticamāka nekā drošības josta, bet daudzi vecāki nezina vienu ļoti svarīgu faktu par stiprinājumu sistēmu. Proti: vairumā transportlīdzekļu bērnu sēdeklīšu stiprinājumu sistēma ir paredzēta maksimālajai 30 kg slodzei. Labi, jūs teiksiet, ka tā nav problēma! Mans mazulis sver daudz mazāk par 30 kilogramiem! Jā, bet svara ierobežojums attiecas arī uz automašīnas sēdekli. Tas ir, mēs runājam par bērna svaru kopā ar autokrēslu, nevis atsevišķi!

LASI VĒL: Kā zaudēt liekos kilogramus, ēdot visparastākos kartupeļus?

Vai jūs zināt, cik sver jūsu automašīnas sēdeklis?

Lielākā daļa mūsdienu automašīnu sēdekļu sver apmēram 10 kg. Tas nozīmē, ka bērnu sēdeklīšu stiprinājumu sistēmu var izmantot tikai tik ilgi, kamēr bērns sver ne vairāk kā 20 kg! Ja bērna svars pārsniedz 20 kg, nepaļaujieties uz stiprinājumu sistēmu! Izmantojiet drošības jostu un piesprādzējiet bērnu ar drošības jostu pie autokrēsla.

Spread the love

Pievienot komentāru