Unikāla žagariņu recepte. Fantastisks iznākums!

Žagariņu pagatavošana:

Miltus iebērt bļodā, izveidot iedobi. Bedrītē ieliet skābo krējumu, minerālūdeni, šņabi, sāli, cukuru un ar karoti visu kārtīgi samaisīt.

Pēc tam mīcīt mīklu, līdz tā kļuvusi elastīga, novietot uz galda, kur uzbērti milti. Un tagad mīklai nedaudz jāpaguļ uz galda. Pa virsu uzlieciet salvetīti (lai neizveidotos garoziņa). Pēc tam vēlreiz kārtīgi izmīcīt.

Tālāk plāni izrullējam – aptuveni 1 mm. Lai būtu vieglāk rullēt, labāk mīklu sadalīt 5 daļās. Iegūto plāksni sarullējam ruletē (ne pārāk stingri un ne pārāk vāji)*.

Ņemam asu nazi un griežam mūsu “ruleti” 45 grādu leņķa gabaliņos aptuveni 2 cm biezumā. (lai tālākā cepšanas gaitā mīkla neatvērtos vaļā, brīvo sānu es nedaudz piespiedu pie pēdējās mīklas rullēšanas vietas).

LASI VĒL: Kāpēc nedrīkst mest saldētus pelmeņus verdošā ūdenī?

Dziļā pannā uzkarsējam augu eļļu (aptuveni 0.5 l), apcepam izveidojušos gabaliņus no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

Apcepot ruletes gabaliņus tie nedaudz atvērsies un sanāks kārtaini gabaliņi.

Apceptos krūmiņus izliekam uz papīra dvieļa, lai uzsūktos liekā eļļa.

Sīrupā iemērkt vajag jau nedaudz atdzisušu baklavu – lai nepazustu “kraukšķis”.

Pa virsu uzbērt sasmalcinātus riekstus vai arī pūdercukuru.

Žagariņi minerālūdenī

Sīrups:

1 glāze cukura
2/3 glāzes ūdens
1 tējkarote medus
Vārīt uz uguns, visu laiku maisot, līdz šķidrums sāk burbuļot.

*Sākumā es baidījos, ka mīkla pārāk salips pēc satīšanas, tāpēc izrullētu plāksni apsmērēja ar sviestu. Kad sviests negaidīti beidzās, pēdējo mīklas daļu nācās nedaudz apbērt ar miltiem un riskēt. Un teikšu atklāti – sanāca pat LABĀK! Gabaliņi vēl skaistāk saslāņojās! Iegaumējiet to.

Labu apetīti!

Spread the love

Pievienot komentāru