Ko darīt, ja orhideja nezied? Floristu padomi

Es domāju, ka visi piekritīs, ka phalaenopsis orhideja ir viens no elegantākajiem iekštelpu ziediem. Ziedu veikali tos vienmēr pārdod ziedošus, bet mājās ziedi parasti drūp un orhideju īpašnieki nezina, kā atjaunot zieda skaistumu.

Parasti orhideja zied trīs mēnešus, divas līdz trīs reizes gadā. Gadās pat tā, ka ziedēšanas intervāls var ilgt vairākus mēnešus. Izmantojiet šos noderīgos padomus, un jūsu orhidejas jūs priecēs vairāk nekā vienu reizi gadā.

Padomi:

1.Orhidejām ir ļoti noderīgi periodiski mainīt temperatūru. Novietojiet ziedu naktī vēsā vietā, kur temperatūra nebūs augstāka par 15 grādiem pēc Celsija.

2. Pārtrauciet lietot mēslošanas līdzekļus, kas ir bagāti ar slāpekli, un aizstājiet to ar fosforu. Fosforu saturošie mēslošanas līdzekļi veicina šo augu ziedēšanu.

LASI VĒL: Stādu gurķus pēc baltkrievu tantes mācītā – raža ir fantastiska!

3. Orhidejām nepieciešams mitrs gaiss.

4. Ja jūsu augi ir pietiekami veseli un nobrieduši, jūs varat tos ievietot tumšā vietā uz piecām dienām un jau pēc 3 nedēļām parādīsies ziedu pumpuri.

5. Lai ziedi ātrāk uzziedētu, pārtrauciet laistīt orhideju, bet sāciet izmantot ledus gabaliņus.

Periodā, kad lapas un saknes intensīvi aug, negaidiet ziedēšanu. Ir nepieciešams, lai šis periods beigtos un tikai pēc šī procesa notiks ziedēšana. Esiet pacietīgi!

Spread the love

Pievienot komentāru