Jāizdzer vismaz 1 tasīte kakao dienā, it sevišķi, ja esi sasniedzis 40 gadu vecumu! Lūk, kāpēc…

Turklāt kakao sastāvā ir viena ļoti laba viela – epikatehīns, ar kura palīdzību iespējams aizsargāt savu organismu no tādām bīstamām slimībām kā vēzi, diabētu, sirdslēkmes un insultu.

ASV veiktie pētījumi liecina, ka pat tad, ja kakao ir vairāk kaloriju nekā tējā vai kafijā, tas tik un tā nespēja palielināt lieko svaru. Tā sniedz gluži pretēju iedarbību, jo neliels daudzums kakao palīdz daudz ātrāk sasniegt sāta sajūtu, tādā veidā nepārēdoties. Ja vēlaties notievēt – dzeriet kakao!

LASI VĒL: Gaļas sacepums. Manas mammas iemīļotākā recepte. Nevienas svinības nenotiek bez šī ēdiena!

To rekomendē lietot dienas pirmajā pusē. Kakao sastāvā ir dabīgais melanīna pigments, kas uzsūc saules sniegtos starus, paralēli palīdzot ādu aizsargāt arī no ultravioletā starojuma un pasargā no saules apdegumiem.

Mūsu sniegtā recepte pārsteigs ar tās unikālo garšu, padarot kakao dzeršanu par vienu no vispatīkamākajiem dienas brīžiem!

Visas trīs sastāvdaļas – kakao, kanēlis un krustnagliņas – ir ļoti unikālas, tās palīdz cīnīties ar mikrobiem un samazina saslimšanas iespējas, kas būs ļoti noderīgas šajā vēsajā gadalaikā. Kakao ir ļoti spēcīgs antioksidants, kura sastāvā ir magnijs un daudzi vitamīni. Šis dzēriens būs īpaši noderīgs un ieteicams tad, ja esat vecāki par 40 gadiem.

Kanēlis uzlabo asinsriti un samazina iekaisuma procesus organismā, bet krustnagliņām piemīt spēcīgas antiseptiskas un sāpju samazinošas īpašības.

Sastāvdaļas:

2 glāzes piena (ja izmantosiet mandeļu pienu, garša būs vēl fantastiskāka)

1, ½ ēdamkarotes kakao vai šokolādes pulvera

1 tējkarote kanēļa

½ tējkarote maltu krustnagliņu

šķipsniņa sāls

¼ tējkarote stēvijas (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Ielieciet katliņā kakao vai šokolādi, pārējās garšvielas, stēviju, sāli un mandeļu pienu. Visu uzlieciet uz nelielas uguns, gaidiet, kamēr viss izkusīs pienā un sajauksies viendabīgā masā. Iesakām izmantot putojamo slotiņu, lai visu ik pa laikam apmaisītu.

LASI VĒL: Unikāla žagariņu recepte. Fantastisks iznākums!

Labu apetīti!

Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Spread the love

Pievienot komentāru