Marokas putu pankūkas

Tiešām ļoti garšīgi un ja vēl klāt pievieno šo saldo mērci, pirkstiņus var norīt. Marokas gaisīgās mīklas pankūkas: tūkstotis un viens caurums uz pankūku virsmas. Gaisīgas un maigas kā mākonis!

Sastāvdaļās nav nekā eksotiska, visi produkti ir pazīstami un ikviens tos var iegādāties. Milti, sviests, olu dzeltenumi, mannā putraimi.  Starp citu, mēs iesakām mannu vispirms sasmalcināt kafijas dzirnaviņās, bet nedrīkst to saberzt putekļos. Maziem graudiņiem joprojām vajadzētu palikt.

Lasi arī: Kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas?

Pankūkām apcep tikai vienu malu, tās nav jāapgriež. Pankūkas iznāks nevainojami apaļas, ja mīklu ielej stingri pannas centrā un ļauj tai pašai vienmērīgi izplatīties.

Sastāvdaļas:

ūdens 650 ml

kviešu milti 300 gr

manna 100 gr

olu dzeltenumi 2 gab.

cukurs 1 tēj. k.

saulespuķu eļļa 1 tēj.k.

raugs 0,5 tēj.k.

cepamais pulveris 0,5 tēj.k.

sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Dziļā traukā vai katliņā apvienojiet visas sausās sastāvdaļas: izsijātus miltus, mannu, cukuru, raugu, cepamo pulveri.

Pievieno eļļu, pievieno dzeltenumus, pielej siltu ūdeni un kārtīgi samaisa. Maisījumu sakuļ 1-2 minūtes ar mikseri vai blenderi.

Pārklāj ar vāku un atstāj pusotru stundu uzrūgt. Uzrūgušo mīklu viegli samaisa un lej nedaudz uzkarsētā pannā bez eļļas. Ugunij jābūt mērenai, lai pankūkas nepiedeg. Tad kad augšējā porainā puse ir izcepusies, pankūka ir gatava!

Sakarā ar to, ka mīklai pievienojām maz cukura, pankūkas garšos gandrīz neitrāli. Tāpēc var uztaisīt mērci. Sajauciet 50 g kausēta sviesta ar 70 g medus un pasniedziet ar pankūkām.

Labu apetīti!

Spread the love

Pievienot komentāru