Kāpēc nedrīkst skalot traukus pirms to ievietošanas trauku mazgājamajā mašīnā

Austrālijas tīrīšanas eksperts Ešlijs Iredale paskaidroja, ka trauku iepriekšēja skalošana faktiski neļauj trauku mazgājamajai mašīnai labi paveikt savu darbu un trauki netiks kārtīgi nomazgāti.

Tas ir saistīts ar faktu, ka sadzīves tehnikas sensori nevar noteikt problemātiskās vietas, tas ir, piesārņojuma pakāpi. Trauku mazgājamā mašīna burtiski ir tehnisks brīnums, kuru novērtēs visi, kuriem ikdienas dzīvē ļoti svarīgs ir komforta un laika taupīšanas jautājums.

LASI VĒL: Stādu gurķus pēc baltkrievu tantes mācītā – raža ir fantastiska!

Trauku mazgājamā mašīna ievērojami atvieglo ikdienu. Ja tai būtu arī “pašiekraušanas” un “trauku iztukšošanas” funkcijas, tā neapšaubāmi kļūtu par ērtāko virtuves ierīci aizņemtiem cilvēkiem.

Kā tad īsti ir? Skalot vai neskalot?

Trauku mazgājamo mašīnu ražotāji iesaka klientiem pirms trauku ievietošanas trauku mazgājamajā mašīnā izvairīties no trauku skalošanas vai mazgāšanas, jo tas neļauj tīrīšanas līdzekļiem darboties pareizi. Fermenti, tablešu vai šķidrā veidā, ir paredzēti piestiprināšanai pie pārtikas daļiņām, kas paliek uz šķīvju un trauku virsmām. Citiem vārdiem sakot, mazgāšanas līdzeklis var mazgāt traukus labi, ja tie ir pietiekami netīri. Mūsdienu trauku mazgājamās mašīnas ir daudz gudrākas un ātrākas nekā iepriekšējie modeļi.

Tās ir aprīkotas ar modernu izsmidzināšanas tehnoloģiju un sensoriem, kas nosaka trauku netīrību. Pētījumi ir parādījuši, ka trauki nekļūs tīrāki, ja tos noskalos pirms ievietošanas trauku mazgājamajā mašīnā. Sensori vienkārši nespēs noteikt trauku piesārņojuma pakāpi.

LASI VĒL: Dāņu izcelsmes meitene atsakās skūt savas ūsas un sakopt uzacis, pieņemot sevi tādu, kāda viņa ir

Tomēr eksperts ieteica pirms mazgāšanas no trauku virsmām noslaucīt pārtikas atlikumus, pirms trauku ievietošanas mazgājamajā mašīnā. Tas novērsīs trauku mazgājamās mašīnas aizsērēšanos. Turklāt trauku mazgājamajā mašīnā nevajadzētu mazgāt kristāla traukus, plīstošus traukus, porcelānu vai koku.

Spread the love

Pievienot komentāru