Kaķis ņaud un skatās tev acīs. Kā saprast, ko īsti mājas mīlulis vēlas. Noderīgs īsais kurss murrātāju saimniekiem

Nav iespējams iedomāties kaķi bez ņaudēšanas. Ar tās palīdzību pūkainais mājas mīlulis sazinās ar saimnieku un gaida sapratni no viņa puses. Bet mums ir grūti saprast, ko viņi īsti vēlas. Varbūt tāpēc murrātāji domā, ka cilvēki ir lieli, stulbi kaķi un reti atzīst mūs par līderi?

Vēlies pārsteigt savu kaķi? Iemācies dzīvnieciņu saprast.

Kaķis ņaud, ja vēlas saņemt uzmanību

Bieži vien kaķis sagaida saimnieku pie namdurvīm ne tikai tāpēc, ka gaida, lai tiktu pabarots. Dzīvniekam vienkārši ir kļuvis garlaicīgi un viņš ir noilgojies pēc saziņas.

LASI VĒL: Tamāra Globa nosaukusi zvaigžņu zīmes, kurās dzimušos sagaida maģisks un brīnišķīgs novembris

Austrumu, Siāmas vai Taizemes kaķi dievina būt uzmanības centrā. Šiem murrātājiem ļoti patīk patērzēt ar saimnieku. Viņi rāpjas īpašniekam uz ceļiem un skatās tieši viņam acīs.

Kaķis ir jāuzklausa, jāsamīļo vai jāpaslavē. Ja tas tiek atkārtots katru dienu un vairāk nekā vienu reizi, tad jūsu kaķis ir tikai tipisks tā dēvētais runātājs.

Tev gan nevajadzētu reaģēt uz kaķu “pļāpāšanu” katru reizi, viltīgais pūkainītis ātri to izmantos un līdz pat mūža beigām pīsies pa kājām gribēs saņemt nepārtrauktu uzmanību.

Kaķis vienkārši grib sasveicināties

Reizēm kaķis ņaud, jo vēlas sasveicināties. Vai nu dzīvnieks saprot, ka galu galā mēs esam viņa bezrūpīgās dzīves avoti, kuru mēs paši apskaužam, vai arī viņš patiešām ir stipri pieķēries mums, bet fakts paliek fakts: kaķis no rīta ierāpjas mūsu gultā, lai maigi pamurrātu, informējot, ka ir pienākusi nākamā diena.

Skaties man acīs!

Runa ir par tiem mājdzīvniekiem, kuri ilgu laiku dzīvo blakus cilvēkam un kuriem izdevies viņu labāk iepazīt.

Ja kaķis skatās cilvēkam acīs, tas nozīmē, ka viņš vēlas pievērst uzmanību savai problēmai.

Iemesli var būt dažādi: kaķis vēlas ēst, spēlēties, pastaigāties vai signalizē, ka ir pienācis laiks iztīrīt pakaišu kastīti. Dažas īpaši maigas dabas murrātāji klusējot skatīsies uz saimnieku ar mēmu pārmetumu, kamēr saimnieka sirds apžēlosies un viņš pateiks loloto frāzi “Kas gan vajadzīgs manam mīļajam kaķītim?”

Un kaķis parādīs. Viņš ar apmierinātu purnu un augsti paceltu asti dosies ledusskapja vai durvju virzienā.

Vai arī parādīs netīru nokārtošanās kastīti, piemēram, lūk, paskatieties, kādos apstākļos  jādzīvo!

LASI VĒL: “Kamēr es gulēju dzemdību namā uz saglabāšanu, gaidot trīnīšus, mans vīrs izšķīrās no manis”

Bet vēl kaķiem patīk mūs vērot. Viņi pamana visu: uz kura krēsla mēs visbiežāk sēžam un pat zina, no kuras krūzes mums patīk dzert tēju.

Ja kaķis skatās uz tevi piemiegtām acīm, tas nozīmē, ka viņš sūta tev bučiņu. Bet, kad kaķis slēpj savu skatienu, skatoties prom, viņš, visticamāk, ir pastrādājis kādu nedarbu, tāpēc meklē mājās kaut ko salauztu, sakošļātu vai saplēstu.

Viens ir skaidrs: kaķiem ļoti patīk saziņa ar cilvēku.

Spread the love

Pievienot komentāru