Kā vienmēr darbojas frāze, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Tātad – es pastāvīgi iesaldēju kefīru. Un tas arī viss

Laba diena visiem! Man ļoti patīk receptes, ar kurām nav ilgi jānopūlas, bet sanāk garšīgi. Tas ir mans pēdējo gadu princips, jo negribu tērēt daudz laika ēdiena pagatavošanai. Viss, ko var  dabūt gatavu ātri un vienkārši, tas ir priekš manis!

Es tikai nesen uzzināju šo recepti. Šis ēdiens ir neticami garšīgs, pagatavot to ir  ārkārtīgi vienkārši. Šāda maltīte kļūs par tavu iecienītāko gardumu. Tu aizmirsīsi par veikalā nopērkamajiem sieriem, jo šis gardums ir tikpat labs vai pat smeķīgāks par Filadelfijas sieru.

LASI VĒL: Draudzene atklāja 7 viltībiņas, kā pagatavot pasaulē gardākās un sulīgākās kotletes. Tagad tu vienmēr gatavosi tikai šādi!

Kā vienmēr darbojas frāze, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Tātad – es pastāvīgi iesaldēju kefīru. Un tas arī viss.  Viena sastāvdaļa, un tu iegūsi vissmalkāko sieru!

Neviens no draugiem un paziņām, kas šo uzkodu izmēģinājuši, ciemojoties pie manis, neuzminēja, kā tā ir pagatavota, jo garša bija vienkārši debešķīga. Šo metodi man pastāstīja draudzene, pie kuras mājas nejauši ieraudzīju vairākus litrus kefīra. Tas mani pārsteidza. Es saprotu, ka cilvēkiem patīk kefīrs, bet ne jau tik ļoti. Tāpēc es uzreiz izrādīju interesi, bet viņa man pastāstīja savu gatavošanas noslēpumu. Tajā brīdī draudzenei saldētavā bija kefīrs, viņa to izņēma un parādīja, ko ar to darīt tālāk.

Līdzko atstāju draudzenes māju, uzreiz devos uz veikalu un nopirku pāris litru kefīra.  Visu darīju saskaņā ar instrukcijām, un tagad šī ir mana mīļākā recepte. Tāpēc es vēlos padalīties ar jums, varbūt kāds to jau ir izdarījis, bet pārējiem tas noteikti būs interesanti.

Tāpēc, lūk, jums īsa instrukcija, ko darīt ar kefīru pēc izņemšanas no saldētavas.

Pagatavot mājas sieru ir vienkāršāk nekā daudzi domā. Paciņa kefīra, divas minūtes aktīvu darbību, diennakti ilga pagaidīšana, un Filadelfijas siers ir tavā galdā!

LASI VĒL: Apkaisi ar sāli sava mājokļa slieksni. Tas pasargās tevi no problēmām un bēdām

Daudzi ir dzirdējuši par piena sabiezināšanu – process prasa precizitāti un kontroli. Piens ir jāuzkarsē un pastāvīgi jāmaisa, kaut ko pielejot un pievienojot. Daudz vienkāršāk ir iegūt sieru no kefīra – saldētais kefīrs iedarbojas brīnišķīgā veidā. Saldētavā kefīrs noslāņojas, un viss, kas atliek saimniecei, ir ļaut tam atkust.

Tagad instrukcija soli pa solim:

Lai pagatavotu 200-250 gramu siera, vajadzēs litru kefīra polietilēna vai tetrapakā un marli četrās, piecās kārtās.

Pagatavošanas process ir vienkāršāks par vienkāršu. Ievietojam kefīru saldētavā uz nakti. Svarīgi, lai tas pilnībā sasaltu un pārvērstos par ķieģelīti. No rīta izņemam produktu no iepakojuma, ietinam marlē un piekarinām virs bļodas, kurā tecēs sūkalas. Gaidām līdz vakaram, aptuveni 12 stundu.

Akurāti pārliekam produktu šķīvī un nobaudām. Siers sanāk maigs un mīksts – to viegli uzsmērēt uz tostermaizēm vai krekeriem. Produkts visvairāk atgādina maskarpones un Filadelfijas sieru.

Svarīgi – neizlej sūkalas, no tām tu vari pagatavot pankūkas vai okrošku (krievu virtuves auksto zupu).

Spread the love

Pievienot komentāru