Jods ir labākais zemeņu piebarošanas veids pavasarī. Kā to pielietot un kādus rezultātus sagaidīt?

Zemenes nav ļoti prasīgs augs un ja pienācīgi par tām rūpēsieties, tās jūs ilgu laiku iepriecinās ar bagātīgu ražu. Garšīgas un sulīgas ogas neatstās nevienu vienaldzīgu, tāpēc mēs esam sagatavojuši jums rakstu, kurā mēs atklāsim vairākus pienācīgus zemeņu aprūpes noslēpumus.

Mūsdienās internetā ir daudz padomu un noslēpumu, kā rūpēties par zemeņu krūmiem. Viens no veidiem ir zemeņu mēslošana ar jodu, tas var šķist dīvaini. Kāpēc tieši jods un kā tas ietekmē šo ogu ražību? Izpētīsim to kopā.

Mēs visi ļoti labi zinām par joda antiseptiskajām, antibakteriālajām un pretvīrusu īpašībām. Tāpat kā jods ietekmē cilvēka ķermeni, tas ietekmē arī zemeņu krūmus. Joda bāzes mēslošanas līdzekļi pasargā zemeņu krūmus no kaitēkļiem, sēnītēm un citām slimībām.

LASI VĒL: Kā panākt, lai gurķu lapas nekļūtu dzeltenas

Tas uzlabo ogu imunitāti un izturību pret nelabvēlīgiem apstākļiem. Turklāt, pateicoties jodam, zemenes labāk absorbē slāpekli no augsnes, kas savukārt uzlabo krūmu augšanu. Šādi mēslošanas līdzekļi ir īpaši aktuāli pavasarī, kad zemeņu krūmi sāk aktīvi augt.

Dažiem dārzniekiem zemeņu mēslošana ar joda šķīdumu var šķist dīvaina un pat bīstama krūmiem. Tomēr, ja jūs ievērosiet mēslošanas līdzekļu proporcijas un grafiku, tad jods nekaitēs zemenēm. Joda koncentrācija šķīdumā ir tik zema, ka tā nevar kaitēt zemeņu krūmiem, pat ja katru dienu tos laista ar jodu.

Un tagad visinteresantākais – šeit būs informācija par joda šķīduma sagatavošanu. Vispirms atcerieties, ka joda mēslošanas līdzekļa pagatavošanai jums vajadzētu izmantot gumijas cimdus, lai aizsargātu savu roku maigo ādu. Lai pagatavotu šo mēslojumu, jums būs nepieciešams:

divas glāzes verdoša ūdens;

spainis silta ūdens;

100 grami koksnes pelnu;

10 pilieni joda.

Pirmais, kas jums jāizdara, jums vajadzētu iztvaicēt pelnus, lai to izdarītu, izsijājiet tos caur sietu un pārlej ar verdošu ūdeni, atstājiet pelnus uz 10-15 minūtēm. Iegūto masu izkāš un ielej spainī ar siltu ūdeni. Pievienojiet arī jodu un visu kārtīgi samaisiet. Gatavais mēslojums jāizlieto nekavējoties. To darot, lūdzu, ņemiet vērā, ka augsnei jābūt mitrai. Tāpēc zemenes labāk apaugļot pēc lietus, vai arī vispirms tās jāaplaista.

LASI VĒL: Kā pareizi griezt zemeņu “ūsiņas”, lai spaiņiem vāktu zemeņu ražu. Iesaku to pierakstīt!

Mēslojumu lej tieši pie zemeņu krūma saknes. Šim nolūkam ir ideāli piemērots lejkannas uzgalis ar difuzoru. Mēslojuma daudzums ir atkarīgs no krūma lieluma, tomēr vidējam rādītājam jābūt balstītam uz aprēķinu, ka izlietojat 400-600 ml mēslojuma vienam krūmam. Pateicoties šai mēslošanai ar jodu, zemeņu krūmi augs intensīvāk, un to raža ievērojami palielināsies.

Spread the love

Pievienot komentāru