Ja uz sava mājokļa ārdurvīm ieraugi dīvainas zīmes, nekavējoties notīri tās un izsauc policiju. Citādi vari krist par zagļu upuri!

Mēģinot maldināt likumsargus un likumpaklausīgo sabiedrību, noziedznieki katru gadu pilnveido savas metodes un izmanto arvien jaunus trikus. Piemēram, Čīles policija nesen atklāja veselu simbolu sistēmu, kura zagļu pasaulē tiek izmantota, lai identificētu mājokļus, kuros var nolaupīt vērtīgas lietas.

Atkarībā no tā, cik viegli mitekli var aplaupīt, ko tajā var piesavināties un ar kādām grūtībām jāsastopas, informatori no 36 iespējamajiem variantiem izmanto vienu vai vairākus apzīmējumus, kas tiek uzrakstīti uz iedzīvotāju mājokļu ārdurvīm, norāda likumsargi.

LASI VĒL: Salauzta spoguļa lauskas: zīmes. Ko darīt ar saplēstu spoguli? Ko nozīme, ja mājās saplīsis spogulis? 

Aplūkojot šo šifrēšanas sistēmu, var tikai brīnīties, cik viltīgi un atjautīgi ir noziedznieki! Protams, zagļi drīzumā nāks klajā ar jauniem kodu apzīmējumiem, taču esošā informācija  arī nenāks par ļaunu.

Ja tu domā, ka šādus trikus izmanto tikai kriminālās pasaules elementi citās valstīs, tu rūgti maldies. Arī mūsu valstī zagļi nestrādā pēc nejaušības principa un dodas veikt savu netīro darbiņu tikai pēc tam, kad ir veikuši iepriekšēju izlūkošanu.

Ja tu dzīvo privātmājā, neaizmirsti periodiski pārbaudīt ārdurvis un žogu ap māju, un pārliecinies, ka uz tiem nav nesaprotamu zīmējumu, burtu vai ar marķieri veiktu atzīmju. Ja ieraugi šādas zīmes, tas, visticamāk, liecina, ka tavs mājoklis ir nonācis ļaunprāšu redzeslokā.

Savukārt tad, ja tu dzīvo daudzstāvu ēkā, uzmanīgi aplūko savu pastkastīti. Zagļu informatori bieži identificē dzīvokļus, kuros atrodas vērtīgas lietas, apzīmējot pastkastītes  ar marķieri vai pielipinot pie tām uzlīmes.

LASI VĒL: Viņa piedzemdēja meitu, bet pēc dažām dienām parādījās viņa vīrs ar dīvainu lūgumu

Neaizmirsti iepazīstināt savus draugus un paziņas ar šo informāciju, jo tā var pasargāt viņu īpašumu un, iespējams, pat glābt veselību vai dzīvību!

Spread the love

Pievienot komentāru