Es atteicos no šiem produktiem un maciņā palika vairāk naudas. Lūk, pārtika, kas iepriekš “noēda” ģimenes budžetu

Vai tev bieži gadās, ka aptrūkstas nauda pirms algas? Vai zini, kā ietaupīt? Es tev pastāstīšu, kā es “glābu” mūsu ģimenes budžetu. Es mēdzu pirkt lielveikalā visu, kas iekrita acīs. Bet bērniem iegādājos to, ko viņi lūdza. Rezultātā nauda kā “ūdens aizplūda smiltīs”, bet pārtikas uzkrājumu mājās nebija. Mans vīrs kurnēja, ka esmu īsta naudas šķērdētāja.

LASI VĒL: Līdzko uzzināsiet par banānu mizas brīnumaino iedarbību uz jūsu organismu, vairs nekad tās nemetīsiet ārā!

Ko mūsu laikā nozīmē 50 eiro? Šķiet, ka tas ir nenozīmīgs sīkums, vai ne? Un ja divas reizes pa 50? Jau 100 eiro. Es devos uz veikalu, nopirku pārtikas preces par 50 eiro. Un ko es iegādājos? Kāds labums no maniem pirkumiem un cik ilgi tiem pietiks četru cilvēku ģimenei? Varbūt, iedzert tēju, tas arī viss. Bet vai mums tiešām ir vajadzīgi šie produkti? Vai var iztikt bez tiem? Padomāsim!

Es iesaku atteikties no pusfabrikātiem un maizes izstrādājumiem. Tajos nav nekāda labuma, bet ir daudz kaitīgu sastāvdaļu: konservanti, daudz cukura un sāls, E un citas ķīmiskās pārtikas piedevas. Labāk pašam uzcept kaut ko garšīgu un veselīgu ģimenei. Maizes krāsniņa tev palīdzēs. Kad mājoklī virmo garšīgi aromāti, tas kā magnēts piesaista  mājiniekus dzīvesvietai.

Veikalā pieejamās desas vajadzētu pilnībā svītrot no uztura. Visi taču zina: gaļas saturs desās ir niecīgs. Ja vēlies, vari pats no svaigas vistas vai cūkas gaļas pagatavot mājās desu, kas būs vienkārši, lēti un burvīgi garšos.

LASI VĒL: Kā no viena tomātu krūma savākt 2 spaiņus tomātu? Vienkārši padomi

Sulas, jogurti, piena kokteiļi, čipsi patiesībā ir vienkārši inde mūsu bērniem. Kāpēc gan mēs ar to visu barojam savas atvases, neapdomīgi tās pirkdami? Labāk uzvārīt ogu ievārījumu vai uzcept ābolus ar medu un kanēli. Patiešām garšīgi un veselīgi, izmēģini! Un arī mājās gatavotu jogurtu nevar salīdzināt ar veikalā iegādāto.

Kopumā es nolēmu pārskatīt savas attiecības ar naudu. Pirms došanās iepirkties sāku sekot pirkumiem un izveidot pārtikas produktu sarakstu. Bet uz to, kas nav sarakstā, es pat neskatos. Turklāt pārtraucu ņemt līdzi uz veikalu bērnus, lai viņi neizdīktu neveselīgus našķus un nekristu man uz nerviem.

Secinājums ir tāds –  ledusskapis vienmēr ir pilns, bet uz plīts ir garšīgs un veselīgs ēdiens. Bērni sāka mazāk slimot, vīrs slavē manus virtuves šedevrus. Papildu ieguvums – slaidāka jostasvieta man pašai!

Spread the love

Pievienot komentāru