Cik ilgi veļas mašīnā drīkst atstāt mitru veļu? Ekspertu viedoklis

Daudzos gadījumos veļas mazgāšana sākas tieši vēlu vakarā. Nogurums ļauj jebkuram cilvēkam viegli aizmirst, ka veļas mazgājamā mašīna jau ir pabeigusi savu darbu.

Atrodoties siltā un ērtā gultā, ir pārāk grūti piespiest sevi iet un izkarināt izmazgāto veļu, tomēr speciālisti saka, ka mitru veļu var atstāt veļas mašīnā līdz 12 stundām. Tas neesot nekas traks, bet ja veļa veļas mašīnā paliks ilgāk tai sāks parādīties mitruma smaka.

LASI VĒL: Mana mamma mēneša laikā atguva savu formu. Paldies par šo recepti!

Ekspertes, Lusindas Otušs, atzinums par mitras veļas atstāšanu veļas mašīnā. Viņa ir eksperte Whirlpool audumu uzraudzības zinātnes institūtā. Pēc viņas domām, nav nekavējoties jāizņem mitras drēbes no veļas mazgājamās mašīnas. Lusinda apgalvo, ka veļu mašīnā var atstāt uz 8 līdz 12 stundām, ar nosacījumu, ka tā uzreiz pēc šī laika tiek izkarināta. Viņa arī domā, ka ir pareizi atstāt veļu veļas mašīnā.

Viens no veidiem, kā pārbaudīt, vai jūsu veļa ir tīra un labi smaržo, ir asā smaka. Tā parādās, kad pelējums un baktērijas aug uz mitra apģērba. Eksperti apgalvo, ka veļas atstāšana veļas mašīnā uz īsu laiku nav nekas slikts. Ja vakarā izmazgāto veļu no rīta izkarināt nožūt, tad viss būs kārtībā. Tomēr, pirms veļas pakarināšanas, jums jāpārliecinās, vai nejūtat mitruma smaku, pretējā gadījumā jums viss būs jāliek atpakaļ mazgāt. Saskaņā ar ekspertu ieteikumiem vairs nav nepieciešams naktī līst ārā no siltas gultas, un jūs varat droši visu izkarināt no rīta.

Spread the love

Pievienot komentāru