Cik reizes atkārtoti var vārīt ūdeni, lai nenodarītu kaitējumu savai veselībai?

Ārsts-psihoendokrinologs Mihails Bogomolovs presē dalījās ar savu viedokli par šo jautājumu. Daudzi cilvēki ir noraizējušies par to, vai drīkst atkārtoti vārīt ūdeni un vai tas nav bīstami? Tiek uzskatīts, ka atkārtoti vārot ūdenī rodas nevēlami savienojumi.

Pēc Bogomolova teiktā, atkārtotas ūdens vārīšanās rezultātā patiešām parādās potenciāli patogēna viela: it īpaši šādā ūdenī palielinās “smagā ūdens” īpatsvars, kas satur smago ūdeņraža izotopu deitēriju, bet šādas ūdens struktūras izmaiņas ir nenozīmīgas, uzsvēra ārsts.

“Ja ūdens tika atdzesēts pirms otrās viršanas, tad tajā parādīsies blakus vielas, mazāk kalcija sāļu. Atkārtoti vāroties, ūdenī var parādīties nogulsnes, bet tāpēc ūdens kļūst tikai mīkstāks. Pie šāda ūdens tēja ir garšīgāka, un pat šķidrumu ir patīkamāk dzert,” sacīja Mihails Bogomolovs.

LASI VĒL: Mana mamma mēneša laikā atguva savu formu. Paldies par šo recepti!

Ārsts atzīmēja, ka vārītu ūdeni vienmēr vajag dzert atdzesētu, un dabiskā veidā, nevis sajaucot vārītu ūdeni ar neapstrādātu ūdeni (pēc eksperta domām, to kategoriski nevajadzētu darīt). Bogomolovs atzīmēja, ka, sajaucot verdošu ūdeni un neapstrādātu ūdeni, šķidrums kļūst daudz piesātinātāks ar kaitīgajiem sāļiem.

“Vārīšanās procesam vajadzētu ilgt vismaz 5 minūtes, bet ne ilgāk kā 10 minūtes,” eksperts deva vēl vienu padomu.

Spread the love

Pievienot komentāru